ГАЙДО ООД, като собственик на онлайн магазина gaido.bg наречен Продавач, доставя всеки поръчан продукт, за който е изрично избран от Купувача да бъде доставен, чрез използване на трето лице – куриер или логистична фирма по своя преценка. Продавачът има договор с куриерска фирма “Еконт Експрес ООД“.

Цената на доставката зависи от местоположението за доставка посочено от купувача.

Цената на доставката се поема изцяло от купувача.

Продавачът предава стоките на куриурската фирма в срок от 2 работни дни от датата на поръчка.

Сроковете на доставка на куриерски пратки от “Еконт” (посочени в сайта на куриера) са:
– за селища с офис на Куриера – един работен ден;
– за Еконтомат – от един до два работни дни, в зависимост от часа на изпращане;
– за селища без офис на Куриера – съгласно график за обслужване или до 3 работни дни;
– пратки поставени в Зоната след работното ѝ време, ще бъдат изпратени на следващ работен ден;
– при установена неточност от страна на Куриера по транспортен документ или опаковка на пратка, поставена в Зоната или Еконтомат, които водят до забавяне на обработката, пратката ще бъде транспортирана след уточнение и корекция с Подател.

В случай че Продавачът или Куриерът не е определил срок за доставка, срокът на доставка на стоките е 30 календарни дни, считано от датата, следваща извършване на поръчката чрез сайта gaido.bg

В случай че Продавачът не може да изпълни договора поради това, че не разполага с поръчаните продукти, той е длъжен да уведоми за това Клиента и да възстанови платените от него суми в срок до 30 календарни дни от датата, на която Продавачът е следвало да изпълни задължението си по договора.